Hana Kūlohelohe


asdzxczxcxz1
asdzxczxcxz2

Nui ka poʻe e hoʻōho i ka wā e ʻike ai lākou i ke kinikini waihoʻoluʻu, maʻamau anei kēia?

No ke aha mākou e ʻike ʻole ai i ke kinikini o kēia kala i ke kuahiwi?E pane kāua i kēia nīnau i kēia lā! ʻO ka mea mua, ʻo ke kumu e hōʻike ai ke kinikini maoli i nā ʻano waihoʻoluʻu a me nā ʻano ʻano like ʻole no ka mea aia nā ʻāpana mineral like ʻole.

ʻO nā ʻano like ʻole a me nā ʻāpana o kēia mau ʻāpana mineral e hana i nā ʻano kala a me nā ʻano like ʻole.

asdzxczxcxz3

ʻeleʻele - biotite, hornblende, kalapona

Hoʻokomo ʻia ka marble ʻeleʻele i ka maʻalahi a me ka manawa ʻole, e hāʻawi ana i ka lewa nani i kēlā me kēia wahi.ʻO kona ʻano ʻeleʻele a momona hoʻi e hopu i ka noʻonoʻo, e hoʻāla ana i kahi manaʻo o ka pohihihi a me ka hoihoi.Hoʻonui ka ʻili ʻoluʻolu a me ka hoʻohālikelike i ka hohonu a me ka hana keaka, e hoʻonui ai i ka ʻike maka o ka hoʻolālā o loko.Hōʻike ka marble ʻeleʻele i ke ʻano o ka nani a me ka hoʻomaʻemaʻe ʻoiai e hāʻawi ana i kahi koho maʻamau a mau loa no ka hoʻonaninani.

Nā huahana ʻelele: Nero Marquina, Saint Laurent, Italian Golden Portoro

asdzxczxcxz4
asdzxczxcxz5

Keʻokeʻo - feldspar, calcite, dolomite

Hōʻike ka marble keʻokeʻo i ka nani mau loa a hoʻoulu i ka manaʻo o ka maluhia a me ka maluhia, e lilo ia i koho kaulana i ka hoʻolālā o loko.ʻO kona mau veins palupalu a me kona helehelena ʻālohilohi e hana i kahi manaʻo o ka maʻemaʻe a me ka ākea, e hoʻokiʻekiʻe i kēlā me kēia wahi me ke ʻano o ka maluhia.ʻO ka nani maʻamau o ke kinikini keʻokeʻo e lawe mai i ka hoʻopiʻi manawa ʻole a me ka hoʻopā ʻana o ka maʻalahi i kēlā me kēia kaiapuni, e hāʻawi ana i kahi hoʻomaha maluhia mai ka haunaele o ke ola o kēlā me kēia lā.

Nā huahana ʻelele: Ariston White, Valakas White, Calacatta White

asdzxczxcxz8

ʻO Grey - nā mineral like ʻole

Hāʻawi ka marble hina i kahi manaʻo o ka pohihihi a me ka maʻalahi, e lilo ia i koho kaulana i ka hoʻolālā hou.Hoʻokumu kona mau leo ​​haʻahaʻa i kahi lewa mālie, kūpono no ka hana ʻana i nā wahi mālie a nani.ʻO ka veining maoli a me ka hoʻololi ʻana i nā malu e hoʻohui i ka hohonu a me ka hoihoi ʻike.ʻO ka hoʻopiʻi manawa ʻole a me ka versatility o Gray marble i koho maikaʻi loa no ka lawe ʻana i kahi paʻi o ka maluhia i hoʻomaʻemaʻe ʻia i loko.

Nā huahana ʻelele: Super White, Hermes hina, Tundra hina

Green - mika, chloride, silicate

ʻO ka ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo o ke kinikini ʻōmaʻomaʻo e lawe mai i ke ʻano o ke ʻano a me ka maluhia i nā wahi o loko.ʻO kāna mau hiʻohiʻona veining kūʻokoʻa a me ka hiʻohiʻona kūlohelohe e hana i kahi lewa moeʻuhane a hou, e hoʻohui i kahi paʻi o ka nani a me ka maʻalahi i kēlā me kēia lumi.ʻO ka maʻalahi a me ka nani o ka ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo he koho kaulana ia no ka hoʻohui ʻana i kahi mea ʻoluʻolu a nani i ka hoʻolālā o loko.

Nā huahana ʻelele: Ice Connect Marble, Emerald Green , Verde Alpi

asdzxczxcxz6

Melemele - limonite

ʻO ka pōhaku melemele, ʻo ia ka poʻokela e noho aliʻi ana o ka honua hoʻonaninani, e hoʻoheheʻe ʻia i ka mahanahana mālie, e ʻoluʻolu a hoʻokipa ka lewa.ʻO kāna hoʻopiʻi mau e hoʻohui i ka nani mau loa i kēlā me kēia hoʻonohonoho, hoʻokomo i kahi manaʻo o ka hōʻoluʻolu a me ka maluhia.

Nā huahana ʻelele: Aran White, Ottoman Marble, Royal Batticino

ʻulaʻula – Hematite

Ma ke ʻano he kala ikaika loa, he maʻalahi loa ka hoʻohuli ʻana i ka manaʻo o ka poʻe.Ma waena o nā kala he nui, ʻo ia ka mea paʻakikī loa a hōʻike i ka makemake.

Nā huahana ʻelele: Red Travertine, Rosa Levanto, Royal Red

asdzxczxcxz7

Palaunu - limonite

ʻO ka pumehana a me ka momona o ka pōhaku ʻeleʻele e hoʻoulu ai i ka ʻoluʻolu a me ka maʻalahi i ka hoʻonaninani hale.ʻO kona mau leo ​​lepo e lawe mai i kahi ʻano ʻoluʻolu, e hoʻopau ana i ke anuanu a hoʻokomo i nā wahi me ka nani mau loa.Inā hoʻohana ʻia no nā countertops, papahele, a i ʻole accents, ʻo ka pōhaku brown e hoʻohui i kahi pā o ka mahana maoli a me kahi manaʻo nostalgia, e lilo ia i koho kaulana no ka hoʻokumu ʻana i nā mea hoʻokipa a nani.

Nā huahana ʻelele: Crystal Brown, Rainforest Brown, Cazor Brown

asdzxczxcxz9

Ka manawa hoʻouna: Feb-06-2024